Консервований горошок часто використовується для приготування страв, той самий легендарний салат "Олів'є" важко уявити без його додавання. Звичайно, горошок продається в банках у розсолі, який більшість із нас просто зливає. Але йому знайшли дуже цікаве застосування.

Коли ви відкриєте чергову банку консервованого горошку, не поспішайте позбуватися розсолу, тому що на його основі можна зробити дуже смачний майонез.

Зелений горошок, скріншот: YouTube
Зелений горошок, скріншот: YouTube

Так як у розсолі від горошку, як і в інших бобових, міститься багато білка, такий майонез вийде дуже поживним та корисним. Готується дуже просто, тому впорається будь-яка господиня. Тим більше, він підійде для тих, хто дотримується посту.

Інгредієнти на 400-450 г домашнього пісного майонезу:

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще
  • рідина з-під банки квасолі або горошку – 140 мл;
  • 1 год. л. сахару;
  • 1/2 год. л. солі;
  • 2 ч. л. лимонного соку;
  • 1/3 ч. л. гірчиці (готової),
  • 330 мл олії.

Процес приготування:

  1. Налийте рідину з горошку в чашу блендера, додайте цукор, гірчицю, сік лимона та олію. Слідкуйте за тим, щоб усі рідкісні складові були кімнатною температурою.
  2. Добре збийте суміш у блендері або міксером, поки соус не загусне. Перекладіть майонез у банку і зберігайте у холодильнику.

Домашній майонез, фото alimero
Домашній майонез, фото alimero

Нагадаємо, чи можна зберігати яблука в холодильнику і чому краще прибрати їх від бананів

Раніше ми писали про те, який сік потрібно пити щодня, щоб забути про проблеми з пам'яттю: цього не робить майже ніхто

Як повідомляв Знай.ua, користь і шкода від часнику: безліч корисних властивостей, але є свої мінуси