Люди, що носять окуляри, регулярно стикаються з популярною проблемою запітнілих лінз взимку, особливо при різких перепадах температури повітря, зайшовши з холоду в тепле приміщення. Є декілька ефективних способів для вирішення цієї неприємності.

Окуляри пітніють з очевидної причини - вся справа в температурній різниці, через охолодження вологого повітря на застиглих лінзах утворюється конденсат. Також це відбувається при сильному тумані. Це дуже дратівливий момент, який приносить багато незручностей.

Окуляри, фото psychologies
Окуляри, фото psychologies

Існують засоби, які допоможуть запобігти запотіванню лінз на вулиці та у приміщеннях, а є вони майже у кожному будинку:

  • Рідке мило або шампунь - обробіть лінзи ватним диском, потім просушіть і витріть ганчірочкою.
  • Шматок твердого мила - слід натерти ним лінзи з обох боків, після цього протерти окуляри серветкою або ганчіркою. Завдяки плівці вони не запітнітимуть.
  • Гліцерин з аптеки - речовиною треба просочити ганчірку з м'якої тканини та рівномірно нанести на обидві поверхні лінз та просушити. Потім відполірувати скло сухою серветкою.

Окуляри, фото ochkov.net
Окуляри, фото ochkov.net

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також можна скористатися спеціальними спреями або серветками, їх зручно носити з собою, щоб будь-якої миті обробити окуляри. Однак варто пам'ятати головне – вкрай небажано протирати лінзи частинами одягу, оскільки це залишає подряпини.

Нагадаємо, якщо залишився після "Олів'є": як у кулінарії можна використовувати розсіл від консервованого горошку

Раніше ми писали про те, щоб розплутувала, але без шкоди та електризації: як вибрати гребінець для волосся - поради трихолога