Буряк дуже позитивно впливає на багато процесів в організмі. І справді, користь цього коренеплоду беззаперечна, але навіть незважаючи на його властивості, протипоказання до вживання для деяких людей все ж таки є.

Можна довго перераховувати, чим корисний буряк і чому його варто включити до свого раціону. Варто почати з того, що це сильний антиоксидант, який уповільнює зростання злоякісних новоутворень.

Буряк, фото glavred
Буряк, фото glavred

Більш того, він здатен знизити тиск та зміцнити стінки судин. Із позитивних властивостей також виділяють: покращення роботи печінки та виведення зайвої рідини з організму.

Медиками доведено, що буряк може завдати стільки ж шкоди, як і користі, але все залежить від певних захворювань. Людям з гастритом, діабетом та сечокам'яною хворобою варто з великою обережністю вживати страви з додаванням цього коренеплоду. Буряк ще протипоказаний діабетикам через високий вміст у ньому цукру.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Вінегрет / фото: В пузо
Вінегрет / фото: В пузо

Ця рекомендація також стосується тих, хто страждає на захворювання шлунково-кишкового тракту. Вся справа в тому, що в буряках міститься фолієва кислота, яка може спричинити загострення гастриту, виразкову хворобу та панкреатиту.

Раніше ми писали про те, що не тільки бритвою і машинкою: якими способами можна позбутися катишок на одязі

Як повідомляв Знай.ua, з яких сніданків не можна розпочинати день: головні вороги здоров'я ховаються під виглядом корисної їжі

Також портал Знай.ua писав, що в господарстві все стане в нагоді: як використовувати залишки мила на городі - несподіване застосування