Відповідно до Закону "Про захист прав споживачів", покупець має право протягом двох тижнів повернути або обміняти товар, який з якихось причин не підійшов йому, але не всі товари підлягають поверненню.

У законі зібрані ці товари у Переліку тих, що не підлягають обміну. Тобто, якщо вони вам не підійшли, ви все одно не можете їх обміняти або повернути. В основному у Переліку неповернення продовольчі товари, лікарські препарати і засоби, а також предмети санітарії та гігієни. Але є низка товарів непродовольчого характеру.

Супермаркет, каса, фото: Знай.ua
Супермаркет, каса, фото: Знай.ua

Це такі, як фотоплівка та товари, пов'язані з фотографією, парфуми та косметика, дитячі іграшки: м'які, гумові та надувні. Також помазки для гоління, гребінці та щітки масажні, зубні щітки тощо.

Є ціла низка аксесуарів для музичних інструментів, які також не підлягають поверненню. Крім того, неможливо повернути метрові килимові вироби та тюлі. Також не підлягають поверненню білизна натільна та постільна, панчішно-шкарпеткові вироби, товари в аерозольній упаковці, та друковані видання.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив споживачів: терміново оновити документи Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Борги з комуналки призведуть до арешту: як зрозуміти критичну точку Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам
Показати ще

Каса магазину. Фото: Znaj.ua
Каса магазину. Фото: Znaj.ua

Не підлягають поверненню також ювелірні вироби з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Нагадаємо, ми писали, що майже на 30 гривень дорожче: в Україні з шаленою швидкістю зростають ціни на овочі.

Як повідомляв "Знай.ua" розоримося не лише на яйцях: у лютому значно подорожчали популярні продукти.

Також "Знай.ua" інформував, що українцям нагадали, як не дати себе обдурити при купівлі товарів: якими хитрощами користуються продавці.