Багато хто звик перекладати свою продуктивність на чашку кави, без якої не обходиться жоден ранок, а часто й післяобідній час.

Саме кава виручає, коли ми відчуваємо різкий спад енергії. Проте кофеїну можна уникнути й водночас не заснути на роботі. Адже існують продукти, які здатні його замінити.

У більшості випадків відмовитись від кофеїну буває складно, тож організм протестує виснаженням і втомою. А дехто з нас у цей час зловживають трьома й більше чашками протягом дня, аби відчути бажаний приплив енергії. Проте цей процес можна зупинити.

Кава. Фото: скрін youtube
Кава. Фото: скрін youtube

Які продукти допоможуть збадьоритись:

1. Правильна закуска. Вас виручить енергетично заряджена їжа. То ж перекусіть продуктами, які багаті на складні вуглеводи та білки. Як варіант це може бути шматочок фрукта з жменею мигдалю або звареним круто яйцем зі шматочком цілозернового тоста.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

2. Не забувайте про зволоження. Часто для отримання енергії вам може знадобитись лише кілька ковтків чистої води. Адже від рівня зволоження залежить діяльність всього організму, тож склянка води – це проста, проте ефективна порада. Якщо є бажання розбавити її можна скибками улюблених фруктів.

Вода Сассі, фото smak
Вода Сассі, фото smak

3. Додайте трохи активності. Фізична активність також допомагає боротися з втомою. Вона обов'язкова особливо якщо у вас малорухомий спосіб життя та сидяча робота. Адже після кількох годин знерухомлене тіло неминуче відчуватиме втому та слабкість.

4. Скористайтесь природними підсилювачами енергії. До їхньої допомоги можна звернутися у випадку, якщо закуска, вода та вправи не змогли впоратись з вашою втомою.

Кава. Фото: скрін youtube
Кава. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів

Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти

Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль