На початку повномасштабного вторгнення майже кожна господиня обклеювала вікна скотчем, аж поки не стало зрозумілим, що від балістичних ракет скотч на вікнах не допомагає.

Проте від ударної хвилі, щоб не втратити всі вікна в будинку, все ж можна спробувати рятуватися і так. За рік, що минув, властивості клею і тонкого пластику втратили свої властивості, тому краще прибрати старий скотч, і, якщо є бажання та відчуваєте у цьому необхідність, наклеїти на скло новий.

Скотч на склі. Фото: Youtube
Скотч на склі. Фото: Youtube

Фен

Тож, для того, щоб прибрати скотч з вікон, можна скористатися кількома перевіреними методами. Наприклад, знадобиться суха ганчірка та фен. На пару хвилин направте фен на стрічку скотчу, зніміть її та залишки приберіть сухою ганчіркою.

Розчин соди

У склянці води розчиніть 4 столових ложки соди і розведіть. У цьому густому розчині змочіть губку і протріть залишки скотчу на склі. Після видалення слідів скотчу скло протріть звичайною водою.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Рослинна олія

Вату або ватяні диски змочіть в будь-якій олії та потріть клей. Залиште на 15 хвилин. За цей час сліди скотчу пом'якшають і їх можна буде витерти звичайною губкою

Ацетон або нашатирний спирт

Змочіть ганчірку чи губку в нашатирному спирті та нанесіть на залишки клею. Спирт підсушує клей, тож його можна буде відтерти. Але серйозним недоліком такого методу є різкий та їдкий запах. Тому мити нашатирним спиртом треба тільки відчинені вікна, а руки захистити рукавичками. Таким же способом і з таким же захистом можна відчистити вікна ацетоном.

Нагадаємо, ми писали, як створити позитивний образ та сподобатись колегам: головні поради.

Як повідомляв "Знай.ua" як легко вирішити проблему запітнілих окулярів узимку - несподівані засоби.

Також "Знай.ua" інформував, рятувальники навчили українців поведінки під час можливого землетрусу.