Дуже часто при кип'ятінні молоко або підгоряє, або збігає, таким чином завдаючи зайвих втрат та клопотів на кухні. Проте існують хитрощі, які допоможуть більше не стресувати з цього приводу.

Молоко збігає тому, що при нагріванні крапельки жиру у молоці зливаються одна з одною. А казеїн, який є головним компонентом молочного білка, згортається, утворюючи пінку.

Саме вона у результаті заважає вільному виходу водяної пари з дна каструлі. У результаті пар просто "змушений" підіймати пінку, щоб вибратися, а вона відповідно вихлюпується за краї посуду.

хліб і молоко
хліб і молоко

Корисні поради, щоб молоко не збігало:

  1. Покладіть дерев'яну ложку або лопатку на каструлю з молоком. Також можна помістити ложку у каструлю, а тоді залити молоко і поставити його на плиту.
  2. "Жировий" метод. Для цього краї каструлі змащують зсередини рослинною олією або вершковим маслом. Він має бути товщиною приблизно 1 см.
  3. Саморобний "сторож для молока". На дно каструлі кладуть блюдце дном догори або кришку для консервування бортиками вниз. Під ними залишиться повітря, яке допоможе сформуватися великим і достатньо міцним бульбашкам.

Молоко. Фото: скрин Youtube
Молоко. Фото: скрин Youtube

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

Корисні поради, щоб молоко не пригоріло:

  1. Правильний посуд. Найкраще підходить алюмінієвий чи скляний посуд або ж каструля з нержавіючої сталі. Дно у посудині має бути товстим - так молоко нагріватиметься більш рівномірно.
  2. Постійне помішування. Якщо постійно помішувати молоко, воно не пригорить і не втече.
  3. Холодна вода. Обприскайте каструлю крижаною водою перед тим як поставити її на вогонь. Можна також влити на дно трохи води та закип'ятити її, а вже потім додати молоко.

Ціни на молоко, скріншот з відео
Ціни на молоко, скріншот з відео

Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів

Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти

Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль