Від появи молі у будинку не застрахований ніхто. Ця дрібна комаха може оселитися в гардеробі і завдати істотної шкоди одязі. Позбутися шкідника можна за допомогою спеціальних засобів, але в більшості випадків вони досить токсичні і можуть нести небезпеку для домашніх улюбленців та дітей. Але є й натуральні засоби боротьби. Про це пише pixelinform.

Захистити одяг та прогнати міль можна за допомогою натуральних засобів, більшість яких знайдеться у кожному будинку.

Як позбутися молі у гардеробі. Фото: скрін youtube
Як позбутися молі у гардеробі. Фото: скрін youtube

Часник

Часник має специфічний запах, який осінь не до вподоби багатьом шкідникам, серед них і моль. Так, щоб позбутися неприємного сусідства з цією комахою, достатньо розкласти зубчики часнику в гардеробі. Рекомендується раз на тиждень їх змінювати, оскільки вони втрачають свій аромат.

Лавровий лист

Має запах, що також не переносить міль. При цьому для людського носа аромат м'якший, ніж у випадку з часником. При цьому ефективність цього засобу не поступається вищезазначеному овочу.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Часник. Фото: Youtube
Часник. Фото: Youtube

Перець горошком

Спеція, яка зруйнує всі плани молі з псування вашого одягу. Її слід розкласти на кількох полицях і незабаром від молі не залишиться сліду.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пратиме речі ідеально: що потрібно робити з пральною машинкою, щоб вона працювала ефективно.

Також наш портал інформував, як швидко і легко позбавитися слідів дезодоранту на одязі: потрібні кошти знайдуться в кожному будинку.

Крім того, ми писали, як випрати пухові подушки в пральній машині, не ризикуючи формою та об'ємом: дуже простий та корисний лайфхак.