Ніхто не застрахований від неприємного запаху навіть від нового взуття, і проблема може бути не в поганому догляді за ногами, але це так чи інакше створює дискомфорт для вас та оточуючих.

Є декілька простих і перевірених способів вирішити цю неприємність, після яких запах піде, наче його й не було. Для початку потрібно запам'ятати, що наявність сморіду може говорити про погану якість взуття. Щоб уникнути його появи, слід обирати комфорні та "дихаючі" варіанти.

Промокле взуття взимку, фото ditto
Промокле взуття взимку, фото ditto

Також не забувайте, що в умовах парникового ефекту з'являються мікроорганізми, через які в результаті можна підхопити грибкові або бактеріальні інфекції.

Не менш важливим моментом є вибір шкарпеток і те, як часто ви їх змінюєте. Всі синтетичні тканини - нейлон, поліестер та інші, тільки заважають ногам "дихати". Віддавайте перевагу натуральній бавовні, льону або шерсті.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Запах із взуття, фото blog.pokupon
Запах із взуття, фото blog.pokupon

Як позбутися неприємного запаху

Взуттю потрібен час для того, щоб воно "відпочило", висохло і провітрилося. Допомогти можуть натуральні освіжувачі, зроблені власноруч.

Знадобиться чайний пакетик, на який потрібно буде вилити декілька крапель олії з ароматизаторами. Розташуйте по одному в кожен черевик. Замість цих засобів можна використовувати цитрусові кірки, за 6-8 годин вони усунуть неприємний запах.

Шкірка від фруктів, фото alumniyat
Шкірка від фруктів, фото alumniyat

Нагадаємо, як позбутися слідів від скотчу: п'ять дієвих порад від господарок

Раніше ми писали про те, як очистити праску від нагару та бруду - 3 помічники: дешево, але ефективно

Як повідомляв Знай.ua, вакцинація дітей 5-11 років: у МОЗ дали докладну інструкцію батькам