Багато хто звик шукати користь у таких екзотичних фруктах та овочах, як, наприклад, манго чи авокадо. Але не обов'язково якнайшвидше бігти та купувати їх, адже звичайнісінька петрушка також здатна здивувати своїми корисними властивостями.

Передусім фахівці відзначають, що у петрушці містяться вітаміни, бета-каротин і мінерали. Крім того, звичайна петрушка має багато антиоксидантів, а це означає, що ця зелень уповільнює старіння організму.

Також зелена петрушка допомагає ниркам затримувати кальцій. Нормалізує рН сечі, знижує ризик утворення каміння. То ж у корисності цієї зелені сумніватися не варто, але й це ще не все.

петрушка, фото Pxhere
петрушка, фото Pxhere

Що цікаво, ефірна олія петрушки знищує хронічні набряки, захищає від хвороботворних бактерій і грибків. Також цей продукт здатен покращити процеси кровотворення. А завдяки вмісту вітамінів групи В та флавоноїдів, вживання відвару з неї знижує тиск.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Також багато користі організму приносить Вітамін К, яким особливо багата петрушка. Зокрема він допомагає зміцнити кістки та збільшує їхню мінеральну щільність, а це, своєю чергою, знижує ймовірність переломів.

Петрушка, скріншот: YouTube
Петрушка, скріншот: YouTube

Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат

Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму

Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі