Багато хто заводить вдома кімнатні рослини, які, як правило, прикрашають підвіконня. В основному вони несуть користь, адже фільтрують повітря та вбирають зайву вологу, але є рослини, які можуть нашкодити, адже дуже токсичні. Про один з таких, розповідає портал pixelinform.

На перший погляд квіти, що стоять на підвіконні, нічим не небезпечні і ніяк не можуть нашкодити. У більшості випадків так і є, проте є і квітка, яку можна назвати "троянським конем". Його краса підкуповує багатьох, але за нею ховається серйозна небезпека. Мова про азалії Сімса.

Кімнатні рослини. Фото: скрін youtube
Кімнатні рослини. Фото: скрін youtube

Часто кімнатні рослини вибираються "на око", тобто яке більше сподобалося. При цьому особливості таких кольорів вивчаються вкрай рідко, що й небезпечно, адже до будинку може потрапити азалія Сімса. Вона виглядає дуже красиво і може чудово вписатися в інтер'єр.

Азалія. Фото: скрін youtube
Азалія. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Втім, таку квітку краще тримати якомога далі від дітей та тварин, адже вона надто токсична. Буквально всі його частини наповнені сильнодіючим токсином. Сік цієї рослини провокує алергічну реакцію, а також може спричинити низку неприємних симптомів від блювання до судом.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, лікує стебло та вбиває плісняву: як зробити незамінне добриво для кімнатних рослин з активованого вугілля.

Також наш портал інформував, як буряковим відваром можна врятувати кімнатні рослини: несподівана суперсила коренеплоду.

Крім того, ми писали аптека на підвіконні: які лікарські рослини можна виростити в домашніх умовах.