Люди поділяються на два типи – ті, хто скептично ставляться до методів народної медицини та ті, хто тільки ними і користуються. Спорів із цього приводу безліч, але якщо йдеться не про серйозні проблеми зі здоров'ям, натуральні засоби принесуть користь.

Є декілька бюджетних та народних методів, якими користувалися ще наші бабусі. Вони чудово знімають симптоми деяких захворювань.

Хвороба. Фото: скрін youtube
Хвороба. Фото: скрін youtube

Солена вода від болю у горлі

Важливо знати, що такий спосіб не підходить для бактеріальної ангіни. Сіль допоможе зняти звичайний біль у горлі. Для цього приготуйте розчин: столова ложка звичайної кухонної (або йодованої) солі на 200 мл теплої води. Цим потрібно полоскати горло якнайчастіше, але ковтати не рекомендується.

Імбир від нудоти

Імбир в цілому дуже корисний для здоров'я, але мало хто знає, що всього одна чашка чаю з цим продуктів здатна вгамувати нудоту, а також заспокоїть шлунок в цілому. Можна використовувати при отруєнні, але не сильному, а також під час вагітності, якщо немає протипоказань від лікаря.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Імбир, фото з вільних джерел
Імбир, фото з вільних джерел

Чорнослив від запору

Чорнослив стимулює роботу кишечника та вирішує проблеми, пов'язані зі стільцем. Просто залиште 5-10 штук продукту у воді на ніч, і їжте наступного ранку.

Лаванда від безсоння

Це чудовий заспокійливий засіб, який замінить таблетки від безсоння. Лаванда сприяє зниженню артеріального тиску, а це допомагає розслабитися та заснути.

Лаванда, фото rus.media
Лаванда, фото rus.media

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, як приготувати мандариновий настій для зміцнення нігтів.

Раніше ми писали про те, які овочі та фрукти не потрібно чистити від шкірки.