Поставити жирну пляму на одязі в самий невідповідний момент може навіть найакуратніша людина. Багато господарок вважають, що якщо це трапилося, то врятувати річ можна тільки відправивши її в пральну машину. Однак є й альтернативні способи позбутися жирної плями. Про це пише pixelinform.

Жирна пляма — зовсім не хрест на улюбленому одязі, адже існує безліч способів позбутися його. Це може бути як спеціальні кошти, придбані у магазині, і перевірені часом народні методи. На останньому варіанті зупинимося докладніше.

Пральна машина. Фото: скрін youtube
Пральна машина. Фото: скрін youtube

Так, щоб врятувати одяг від плями, потрібно посипати ділянку засобом, що вбирає жир. З цим завданням ідеально може впоратися крейда, але є велика ймовірність, що у багатьох її може не опинитися під рукою в потрібний момент. Проте майже в кожному будинку є харчова сода, яка впорається не гірше. Її потрібно висипати на пляму і за деякий час забруднення зникне.

Як позбутися жирної плями. Фото: скрін youtube
Як позбутися жирної плями. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Слід зазначити, що перераховані вище засоби виявляться ефективними, якщо використовувати їх негайно. Якщо жирна пляма висохне, то ні крейда, ні сода вже не зможуть впоратися з нею.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, прибрати накип із праски і не витрачатися на дорогу хімію: хитрий лайфхак для господарок.

Також наш портал інформував, як швидко і легко позбавитися слідів дезодоранту на одязі: потрібні кошти знайдуться в кожному будинку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як відмити кухонну стільницю і усунути неприємні запахи: знадобиться лише два інгредієнти.