У жінок з віком з'являється привід для занепокоєння - зморшки на обличчі, які завжди видають поганий спосіб життя, харчування та багато іншого. Є багато засобів для розгладження шкіри, але для початку варто обзавестися корисними звичками, які покращать її стан.

Почнемо з підготовки і самого процесу сну, адже шкіра активно працює навіть уночі, а недосипання відразу позначається на її зовнішньому вигляді. Спіть достатню кількість часу і дотримуйтесь простих правил, щоб обличчя сяяло і було здоровим.

Сон. Фото: скрін youtube
Сон. Фото: скрін youtube

Вмивайтеся перед сном

Вечірнє вмивання також важливе, як і ранкове, адже бруд, який залишається на обличчі на ніч, може призвести до окислювального стресу. В результаті шкіра буде тьмяною, а зморшок тільки додасться. Також не забувайте видаляти залишки макіяжу, щоб не провокувати закупорку пір.

Зволожуйте шкіру

Мало хто знає, але під час сну вона шкіра втрачає велику кількість вологи, тому нічні креми і відрізняються від денних, тому що густина не дає волозі витікати. Дерматологи радять використовувати засоби, які містять кераміди, пептиди та омега-3 жирні кислоти.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Догляд за шкірою, фото freepik
Догляд за шкірою, фото freepik

Слідкуйте за тим, у якому положенні спите

В організмі починає зменшуватися вироблення колагену з часом, а це загрожує появою компресійних зморшок після сну через те, що обличчя було притиснуте до подушки.

Краще спати на спині, але багатьом складно контролювати положення для сну, але придатну наволочку купити можна. Обирайте шовкову або атласну, щоб шкіра ковзала по ній без тертя та натягу.

Нагадаємо, чим можна замінити сіль - декілька альтернатив

Раніше ми писали, як прибрати слід від губної помади з одягу