Виявляється, деякі продукти здатні покращити настрій людини. То ж дієтолог назвав перелік, який допоможе повернути оптимістичний погляд на світ і гарний настрій.

Від якісної їжі залежить здоров'я, зовнішність і навіть настрій людини. Саме тому важливо їсти корисні продукти й відмовитися від шкідливих. Названо найефективніші продукти-антидепресанти, які викликають прилив життєвих сил і позитивних емоцій.

Найефективніші продукти-антидепресанти:

1. М'ясо (курка, яловичина, свинина). Містять амінокислоту тирозин, яка збільшує рівень дофамін і норадреналіну, які поліпшують настрій, концентрацію уваги й пам'ять людини. М'ясо також є джерелом вітаміну B12, який допомагає впоратися з безсонням і депресією. То ж у результаті поліпшується настрій, колір обличчя і навіть з'являється бажання здійснювати подвиги.

Куряче філе. Фото: Youtube
Куряче філе. Фото: Youtube

2. Жирна риба (тунець, форель, оселедець, сардини, скумбрія, лосось, тріска, сьомга). Містить багато омега-3 жирних кислот, завдяки якому поліпшується настрій, так само як життєво важливі показники крові.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

3. Морська капуста. Цей продукт містить в надлишку вітамін групи В, який регулює роботу надниркових залоз і, відповідно, гормону адреналіну. То ж у результаті ви почнете позитивніше мислити.

4. Банани. Славляться властивістю антидепресантів. Також у своєму складі мають алкалоїд харман, який навіть здатний викликати почуття ейфорії. Ці фрукти також здатні перемогти депресію і сезонну нудьгу.

Банани на вітрині супермаркету, фото pixabay
Банани на вітрині супермаркету, фото pixabay

5. Гострий перець. Містить капсаїцин, який стимулює нервові закінчення в роті й викликає печіння. У результаті виділяються у великій кількості ендорфіни, що знімають біль і підвищують настрій.

6. Горіхи. В них багато омега-3 жирних кислот, які забезпечують правильну роботу клітин мозку і допомагають боротися з проявами депресії.

7. Вівсяна і гречана каші. Містять велику кількість триптофану, який при перероблюванні в організмі сприяє утворенню одного з гормонів щастя — серотоніну.

Гречка, скріншот з відео
Гречка, скріншот з відео

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат

Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму

Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі