"Омолоджувальні продукти", які містять колаген, від якого залежить пружність шкіри, стануть вашими щоденними супутниками, якщо хочете завжди виглядати як у "18".

Дерматологи зазначають, що через зниження рівня колагену в організмі з віком, шкіра набуває ознак старіння. Колаген – це білок, він присутній у м'язах, кістках, сухожиллях, зв'язках, кровоносних судинах, шкірі, сполучних тканинах. Саме його високий рівень у молодості забезпечує нам хорошу рухливість суглобів, пружну та гладку, без зморшок, шкіру.

Зморшки. Фото: Youtube
Зморшки. Фото: Youtube

Організм людини не виробляє колаген, тому його слід поповнювати через їжу. Кількість колагену, що зменшується, сприяє все більш явному прояву симптомів старіння. Шкіра втрачає щільність, з’являються зморшки. М’язи починають слабшати, сухожилля та жили втрачають гнучкість, виникає тугорухливість. Суглобові хрящі зношуються, розвиваються біль, остеоартроз.

"Омолоджувальна їжа". Фото: Youtube
"Омолоджувальна їжа". Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Продукти, які сприяють виробленню колагену:

  • Кістковий бульйон.
  • Продукти, багаті на білок (він містить амінокислоти, необхідні для створення колагену).
  • Продукти, насичені вітаміном С, включаючи цитрусові, червоний та зелений перець, помідори, темно-зелені листові овочі
  • Продукти з цинком та міддю (ще два інгредієнти, необхідні для вироблення колагену), включаючи м’ясо, морепродукти, волоські горіхи, цільнозернові, боби.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, що і шашлик буде, і закуска до борщу: українців приємно здивували зниженням цін на свинину та сало.

Як повідомляв "Знай.ua" ви не знали про таємний інгредієнт у драниках – додайте його та не пошкодуєте: рецепт від відомого кулінара.

Також "Знай.ua" інформував, можуть стати порятунком: які трави допомагають при розладі шлунка.