Хто з нас не любить порадувати себе смачним, ароматним шоколадом і часом дуже складно зупиниться і ціла плитка може зникнути в одну мить. Втім, великі порції шоколаду шкодять організму, зокрема, підвищують ризик інсульту. Яка безпечна денна норма цих ласощів, пише medpravda.

Англійські вчені довели, що щоденне споживання шоколаду на 10% збільшує ризик розвитку інсульту. Дослідження проводилося протягом 9 років і брало участь 110 тисяч добровольців. Результати показали, що ті, хто щодня з'їдав по невеликій шоколадці, були схильні до появи інсульту на 10% частіше.

Шоколад. Фото: скрін youtube
Шоколад. Фото: скрін youtube

Фахівці зазначають, що ласуни збільшують щоденне споживання цукру на 5%, що у рази підвищує ризик розвитку ішемічної хвороби серця. Саме тому солодощі краще замінити фруктами, які корисніші.

Шоколадні цукерки. Фото: скрін youtube
Шоколадні цукерки. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Якщо утриматися від спокуси у вигляді шоколадки не вдається, слід пам'ятати, що в день можна з'їдати не більше 30 г вільного цукру, а це еквівалентно чотирьом кубикам шоколаду. Але слід пам'ятати, що цукор міститься і в інших продуктах, тому слід стежити за раціоном.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, які продукти не можна їсти у стані сп'яніння: улюблені закуски стають небезпечними для здоров'я.

Також наш портал інформував, що потрібно їсти, щоб отримувати гормони щастя: список нехитрих продуктів, щоб життя стало на радість.

Крім того, ми писали, для здоров'я та краси: яка популярна крупа може покращити стан шкіри та волосся.