Враховуючи температуру повітря, садівники вже подумують про вирощування розсади, адже не блимнеш оком, як треба вже братися до польових робіт.

У Мережі з'явився календар сприятливих та несприятливих днів для посіву томатів. Адже, якщо вірити прикметам, на зростання та врожай рослин впливає те, як розташування сузір'я та місяць на небі.

Розсада томатів. Фото: YouTube
Розсада томатів. Фото: YouTube

Експерти не радять сіяти розсаду, коли на небі молодик або повний місяць

У ці місячні фази соки рослин збираються або у верхній частині, або, навпаки, у корінні та бульбах, що заважає нормальному розвитку.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Якщо ж ви посієте насіння місяця, що росте, після молодика, підвищиться активність зростання наземної частини, а у рослин, посіяних на спадаючий місяць, після повного місяця, інтенсивно розвивається коренева система.

Виходить, що рослини з надземними плодами потрібно садити у фазі місяця, що росте, а коренеплоди - у фазі спадної.

Щодо помідорів, то це вимоглива культура, важливо, щоб посів томатів на розсаду проводився у сприятливі для цього дні. Варто зауважити, що у лютому вже не буде позитивних днів для сівби.

Щоб виростити помідори на розсаду в домашніх умовах, слід підготувати насіння, ґрунт та лотки або стаканчики, де зростатиме розсада.

Розсада томатів. Фото: YouTube
Розсада томатів. Фото: YouTube

Щодо ґрунту, то добрий результат дало вирощування розсади помідорів у суміші піску та розкисленого верхового торфу у співвідношенні 1:3. Також у кокосовому субстраті.

Нагадаємо, коли сіяти перець на розсаду, щоби врожай не розчарував: місячний календар на 2023 рік.

Раніше ми повідомляли, що картоплю нікуди складатиме: як збільшити врожайність на 43%.