Багато продуктів, які ми їмо щодня негативно впливають на зубну емаль і можуть провокувати карієс. Так, міжнародна група стоматологів встановила, що деякі овочі також шкодять зубам. Про це пише womanlife.

Багато хто ще з дитинства пам'ятає, що зуби псуються від шоколаду, але є й інші неочевидні продукти, які провокують виникнення карієсу.

Продукти. Фото: скрін youtube
Продукти. Фото: скрін youtube

Стоматологи провели дослідження, щоб дізнатися, які овочі та фрукти можуть негативно впливати на здоров'я ротової порожнини. Так було встановлено, що деякі з цих продуктів містять компоненти, які вступають у реакцію з кислотами в роті. Згодом вони провокують карієс та захворювання ясен.

Прийом у стоматолога. Фото: скрін youtube
Прийом у стоматолога. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Фахівці зазначають, що до списку овочів, у яких є агресивні кислоти, входять майже всі види кабачків, спаржа, болгарський перець, цукіні та щавель. Це не означає, що з цих продуктів слід відмовлятися. Щоб убезпечити зуби від негативного впливу кислот, слід ретельно полоскати ротову порожнину та чистити зуби після прийому такої їжі.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, звички, які слід змінити, щоб не нашкодити здоров'ю: більше рухайтеся та не забувайте про сніданки.

Також наш портал інформував, що "безпечна" норма алкоголю: лікар-нарколог розповіла, скільки можна випити, щоб не нашкодити здоров'ю.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, бадьорять не гірше за кофеїн: які продукти потрібно їсти вранці, щоб подолати втому і повернути енергію.