Джинси можуть втрачати форму з різних причин. Наприклад, якщо вони спочатку були виготовлені з низькоякісної тканини або часто носилися. Як показує практика, навіть неправильне прання може погано вплинути на стан джинсів.

Але не варто впадати у відчай і бігти на пошуки нових джинсів, оскільки старим ще можна повернути попередній вигляд. Є жекілька способів, але ми виділили той, з яким добре знайомі досвідчені господині.

Прання джинсів, фото multiurok
Прання джинсів, фото multiurok

Йдеться про кип'ятіння, яке швидко допоможе повернути форму улюбленим джинсам.

Для початку заповніть металеве відро або каструлю водою, що має бути не менше 10 літрів, а потім додайте столову ложку прального порошку або гелю, який зазвичай використовуєте.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Найвідповідальніший крок - зануріть джинси у воду і відправте ємність із одягом на плиту. Вогонь потрібний середньої потужності. Як тільки вода закипить, зменшіть вогонь і кип'ятіть протягом 20-30 хвилин.

Кип'ятіння джинсів, фото minikar
Кип'ятіння джинсів, фото minikar

Залишається витягнути джинси з окропу і відправити в тазик, наповнений холодною водою. Після остигання можна висушити і пройтися праскою.

Але будьте обережні, цей спосіб має недоліки – джинси можуть зменшитися до несподіваних розмірів, а колір може трохи втратити колишній вигляд.

Нагадаємо, не так наїстеся, як накопичите вогнетривкі кілограми на талії: чим краще не снідати

Раніше ми писали про те, як заморозити буряк, якщо він починає псуватися: робимо заготовки для борщу та інших страв

Як повідомляв Знай.ua, профілактика тромбів: які доступні продукти допомагають розріджувати кров