Хороший парфум здатний розбавити повсякденний образ і подарувати масу емоцій, і хоча він не псується так само, як, наприклад, продукти харчування, але може втратити свій аромат та якість.

Термін придатності парфумів може бути скорочений, якщо вони зберігаються у неправильних умовах. Насамперед слідкуйте за датою виготовлення на упаковці, в середньому вони можуть бути придатними протягом 3-5 років. Про банальні правила потрібно знати, тим більше якщо у вас широкий вибір різних ароматів.

Парфумерія, фото vyborok
Парфумерія, фото vyborok

Темне місце

Тримайте флакон далеко від сонячних променів, тим паче прямих, адже у протилежному випадку туалетна вода чи парфуми можуть зіпсуватися на молекулярному рівні та втратити свої якості.

Температура та вологість

Виробники рекомендують стежити за рівнем вологості в місці зберігання парфуму, він не повинен перевищувати 70%. Ідеальне місце – коридор, спальня, але точно не ванна кімната. Температуру також потрібно підтримувати – максимум до 20-25 градусів.

Струшування

Це те, чого не варто робити. Не збовтуйте і не перевозіть часто із собою флакон із парфумами.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Герметичність

Дуже важливо щільно закривати кришку після використання, щоб усередину не потрапило повітря. Це сприяє випаровуванню спирту, який і зберігає аромат.

Парфумерія, фото malva-parfume
Парфумерія, фото malva-parfume

Нагадаємо, жодних лущень, тільки сяйво і здоров'я: як підготувати шкіру до весни - поради від експертів

Раніше ми писали про те, як зрозуміти, що у вас низький гемоглобін: 7 небезпечних симптомів

Як повідомляв Знай.ua, губи будуть соковитими і без недоліків: лайфхак для рівного та стійкого покриття помади