У холодний зимовий вечір немає нічого кращого за чашку зігріваючого чаю, а для більшості це обов'язковий ритуал вранці. Тільки от не всі замислюються про те, що цей напій шкідливий і така невинна звичка в деяких випадках загрожує реальною небезпекою для здоров'я.

Вся річ у температурі чаю, як повідомив турецький гастроентеролог Ведат Герал. Занадто гарячий напій пити категорично не рекомендується, а це зазвичай і робить багато хто з нас. Якщо температура води перевищує 65 градусів, є ризик розвитку онкологічних захворювань стравоходу.

Чай. Фото: скрін youtube
Чай. Фото: скрін youtube

Такі захворювання найчастіше зустрічаються у країнах, де є великі шанувальники чаю – у Туреччині, Казахстані та інші країни Середньої Азії. Ризик розвитку онкології зростає, якщо пити гарячий чай разом із шкідливими звичками, такими як розпиття алкоголю та куріння.

Ось які правила допоможуть убезпечити себе під час чаювання:

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще
  • температура чаю має бути помірною;
  • на день вживати трохи більше трьох чашок напою.

Ще варто віддавати перевагу більш натуральним та корисним чаям. Завдяки своїм властивостям у топі лідерів – зелений. Він діє як антиоксидант та загалом благотворно впливає на організм.

Зелений чай, фото з відкритих джерел
Зелений чай, фото з відкритих джерел

Раніше ми писали про те, що не так наїстесь, як накопичите вогнетривкі кілограми на талії: чим краще не снідати

Як повідомляв Знай.ua, копійчане добриво для кімнатних рослин, яке легко зробити своїми руками: перетворить будинок на квіткове царство

Також портал Знай.ua писав, що ласунам на замітку: скільки шоколаду можна з'їдати в день без шкоди здоров'ю