Дбайливі господарі помічають будь-які зміни, які відбуваються з їхніми пухнастими улюбленцями, і деякі з них викликають занепокоєння. Наприклад, коли на шерсті з'являється сивина. Експерти попереджають, що це не завжди є ознакою старіння.

Сивина також може сигналізувати про неправильний догляд за твариною, якщо вона ще не в похилому віці. У зрілих котів у віці 7-8 років або у представників певних порід справді сивіє шерсть – це нормально. Вона може набувати тьмяного кольору, і це найяскравіше помітно на чорних котах.

Сивина у кота, фото pikabu
Сивина у кота, фото pikabu

Якщо ж у молодої тварини з'явилися сиві волоски, треба бити на сполох і звернутися до фахівця.

Сива вовна може виникнути внаслідок сильного стресу. Це загрожує навіть облисінням у деяких ділянках. У такому разі потрібно створити максимально комфортні умови тварині в домі.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Хвороба вітіліго - ще одна причина сивини, але вона безболісна і незаразна. У поодиноких випадках це пов'язано з серйозними недугами - вовчаком і увеїтом. Щоб це визначити, відвезіть пухнастика до ветеринара.

Кіт, мейн-кун, фото: Знай.ua
Кіт, мейн-кун, фото: Знай.ua

Також сивина може виявитися через нестачу тирозину, яку тварини отримують з їжі. Це загрожує порушенням різних процесів в організмі та пігментацією шкіри. Потрібно змінити раціон, якщо аналізи показали такі результати.

Нагадаємо, як часто потрібно міняти воду у кота? Прості поради щодо того, як зберегти життя мурчику

Раніше ми писали про те, чому домашнім вихованцям заборонено спати з вами: великі ризики