З часом білі речі стають все жовтішими й не завжди вдається повернути їхню білизну. Найчастіше у цьому випадку користуються відбілювачем, проте існують й інші способи.

То ж використовувати відбілювач необов'язково, адже у вас на кухні вже є все, що потрібно для відбілювання білизни. Існує кілька способів повернути білизну вашому одягу та відновити його блиск. Водночас не вдаючись до хімічних речовин, таких як відбілювач.

Натуральні способи відбілити речі без хімії

1. Оцет. Він є першим натуральним інгредієнтом, який допоможе вам повернути білизну вашому потьмянілому одягу. Оцет незамінний не лише для видалення плям, а й для освітлення білизни.

Для цього потрібно налити у таз 150 мл оцту та 1 л води, і замочити одяг у розчині приблизно на 1 годину. Далі додати столову ложку марсельського мила, якщо на вашій білизні є стійкі плями й прополоскати їх. Далі дайте одягу висохнути на повітрі.

харчова сода, ілюстративне фото з вільних джерел
харчова сода, ілюстративне фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

2. Харчова сода. Це ще один простий і ефективний спосіб відбілити білизну і зробити її блискучою. Для цього змішайте пів склянки соди з невеликою кількістю гарячої води так, щоб вийшла паста. Далі нанесіть її на речі та обережно потріть. Нехай засіб подіє протягом кількох хвилин, а потім виперіть білизну в машинці.

3. Молоко. Цей природний спосіб поверне білизну вашим речам. Він зробить білизну по-справжньому білою і блискучою. Потрібно лише замочити білий одяг в тазі з холодним молоком (може вистачити й 1 літра). Далі просто залишіть від 30 хвилин до 1 години, після чого виперіть одяг вручну або в пральній машині.

Ціни на молоко, фото: khm.depo.ua
Ціни на молоко, фото: khm.depo.ua

Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат

Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму

Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі