Сон посеред дня може полегшити наш так званий дефіцит сну, але він також може зробити більш продуктивним наш мозок.

Вчені доводять, що короткочасні паузи на сон можуть значно покращити роботу "творчої" півкулі мозку, а також поліпшити словесну пам'ять, перцептивне навчання, об'єктне навчання і статистичне навчання. Про це пише портал womanlife.

Здоровий сон. Фото: Youtube
Здоровий сон. Фото: Youtube

У дослідженні, проведеному в Греції, дослідники виявили, що дорослі чоловіки, які дрімали після обіду три рази на тиждень, мали на 37% менше шансів померти від серцево-судинних захворювань у порівнянні з чоловіками, які не виділяли час на короткий денний сон.

У багатьох країнах заведено відпочивати після обіду, і, за збігом обставин, майже у всіх таких країнах дуже низький рівень смерті від серцевих нападів. На іншому кінці шкали такі країни, як Великобританія і США. У цих країнах основною причиною смерті є серцеві напади, і, як більшість з нас знає, ні одне з цих двох товариств не виступає за денний сон. Фактично, короткий сон у другій половині дня може коштувати вам роботи.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Сон. Фото: скрін youtube
Сон. Фото: скрін youtube

Отже, тепер ми знаємо, що дрімота корисна для здоров’я серця, але які інші переваги післяобіднього сну?

  • поліпшена когнітивна діяльність;
  • підвищена пильність;
  • покращена пам’ять;
  • покращена релаксація;
  • зниження стресу.

20 — хвилинна перерва — дійсно покращує пам’ять, надає сильний вплив на розумову активність і навички рухового навчання.

Нагадаємо, ми писали, що українські репетитори зобов'язані сплатити податок у 2023 році: у якому розмірі та як це зробити.

Як повідомляв "Знай.ua", секретний "прийом" для домогосподарок: як швидко та ефективно прибрати жир і кіптяву з кухонного гарнітуру.

Також "Знай.ua" інформував, куди краще поставити роутер, що Wi-Fi працював ідеально: про кухню треба забути назавжди