Дослідники з'ясували, які фрукти та овочі можуть стати ефективною профілактикою цукрового діабету. Які продукти не стануть зайвими у раціоні, розповідає інформаційний портал Study Finds.

Деякі фрукти та овочі містять пігменти, які можуть знизити ризик діабету, впливаючи на енергетичний обмін, мікробіот кишечника та запалення. Як показали дослідження, особливо ефективні продукти, що містять ацильований антоціан. До таких входять фіолетова картопля, редиска, фіолетова морква і червона капуста.

Фіолетова морква. Фото: скрін youtube
Фіолетова морква. Фото: скрін youtube

За словами дослідників, генотип рослини визначає, які антоціани воно містить. Так, у фіолетових овочах, особливо в картоплі, найбільше ацильованих антоціанів.

Фіолетова картопля. Фото: скрін youtube
Фіолетова картопля. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

В той самий час чорниця і шовковиця містять неацильовані антоціани, які гірше освоюються організмом, але мають не менш корисні властивості. Зокрема, ці плоди позитивно впливають на кишечник, регулюють метаболізм глюкози та ліпідів, а це також відіграє важливу роль у зниженні ризику розвитку у людини цукрового діабету.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, які продукти не можна їсти в стані сп'яніння: улюблені закуски стають небезпечними для здоров'я.

Також наш портал інформував, що потрібно їсти, щоб отримувати гормони щастя: список нехитрих продуктів, щоб життя стало на радість.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, найефективніші продукти-антидепресанти: що потрібно їсти, щоб покращити натрій і мислити позитивно.