Під час застуди ми звикли полоскати горло, цьому нас вчили ще мами з дитинства. І при цьому розчини для цієї процедури зазвичай робили "народні" – з сіллю, содою, фурациліном та іншими компонентами. Проте є думка, що полоскання лише шкодить здоров'ю.

Про це заявили у Тelegram-каналі "Бережі собі". Полоскання горла може бути небезпечним. Сольовий розчин здатний витягувати воду з клітин, а не збудника хвороби, через що в результаті вони стають ще більш вразливими. А ось сода може порушити кислотно-лужний баланс.

Полоскання горла, фото stomatidine
Полоскання горла, фото stomatidine

Фурацилін дійсно має протимікробні властивості, але від простого полоскання толку не буде, тому що для ефекту потрібна його велика кількість. Якщо процедура поверхнева, це лише погіршить сприйняття організмом антибіотиків.

Варто зазначити, що фурацилін використовували для лікування та знезараження від опіків та ран, а в США його заборонили, оскільки дослідження на тваринах ще 20 років тому показали, що цей препарат має канцерогенний та мутагенний вплив.

застуда, фото Pxhere
застуда, фото Pxhere


Якщо вас мучить біль у горлі, спершу з'ясуйте причину її виникнення у лікаря, а полегшити симптом допоможе чашка теплої води та перевірені знеболювальні препарати.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Нагадаємо, справжній "молодильний фрукт" знайдено: можна їсти всім, особливо жінкам

Раніше ми писали про те, як тиск збільшує ризик інсульту та інфаркту вдвічі: біжіть до лікаря з такими цифрами

Як повідомляв Знай.ua, як відбити потяг до солодкого за допомогою одного доступного продукту