Якщо в каналізаційній трубі утворилося засмічення, то прочистити його можна за допомогою підручних засобів і не морочитися з вантузом. Перед тим, як приступити, слід озброїтися содою і оцтом або сіллю.

Засмічення у трубі може утворитися в невідповідний момент і щоб не викликати фахівця або бігти в магазин за спеціальними засобами, можна спробувати вирішити проблему самостійно. Допоможуть у цьому харчова сода, сіль та оцет.

Засор у раковині. Фото: скрін youtube
Засор у раковині. Фото: скрін youtube

Сода

Найпростіший спосіб, що не вимагає ніяких зусиль. У слив потрібно насипати приблизно 200 г соди і потім залити 0,6 літра окропу. Щоб метод діяв, потрібно почекати близько години, а після промити засмічення водою. Якщо з першого разу досягти потрібного ефекту не вдалося, процедуру слід повторити.

Сіль

Поварену сіль змішуємо з водою в рівних пропорціях і заливаємо в слив. Після цього в злив потрібно залити склянку окропу і залишити на 8-10 годин.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Засор у раковині. Фото: скрін youtube
Засор у раковині. Фото: скрін youtube

Сода та оцет

Такий "дует" ефективніше допоможе впоратися із засміченням, адже сода розчинить жир, а оцтова кислота видалить інші відкладення. У злив потрібно засипати скан соди і стільки ж оцту. Отвір доведеться закрити кришкою, оскільки при змішуванні розпочнеться реакція. Зачекавши близько 2 годин, можна перевіряти результат.

Раніше портал Знай повідомляв, лише один секретний компонент зробить махрові рушники знову пухнастими та м'якими: хитрий лайфхак для господинь.

Також наш портал інформував, любителі чаю знайомі з цією проблемою: як легко позбутися неприємного нальоту в чашках.

Крім того, ми писали, милуватиметеся своїм відображенням: як прибрати наліт на сантехніці за допомогою підручних засобів, простіше не придумаєш.