За словами фахівців, безпечна денна норма цукру для людини становить не більше 25-30 грамів. Втім, багато хто вживає його набагато більше, що вкрай негативно позначається на здоров'ї. А що буде, якщо відмовитися від цукру і навіть не додавати його в чай? Лікарі дали відповідь на це запитання. Про це пише medfactor.

Багато людей споживають більше цукру, ніж рекомендують лікарі, зокрема через те, що він міститься в багатьох продуктах, і необов'язково в солодощах. Надлишок цукру в організмі не обіцяє нічого хорошого, зокрема підвищує ризик розвитку діабету.

Цукор / фото: Pixabay
Цукор / фото: Pixabay

Фахівці наголошують, що якщо відмовитися від цукру в чистому вигляді, то наслідки будуть дуже позитивними – організм буквально "розквітне". Зокрема, підуть зайві кілограми, покращиться робота серця та судин, знизиться ризик розвитку цукрового діабету та атеросклерозу.

Чай. Фото: скрін youtube
Чай. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Іноді складно відмовитися від ложечки цукру в чаї, але якщо це зробити, то можна позбутися різких стрибків артеріального тиску. У випадку з підлітками, які перестануть споживати цукор, можна забути про ненависні прищі на обличчі.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, які продукти не можна їсти у стані сп'яніння: улюблені закуски стають небезпечними для здоров'я.

Також наш портал інформував, що потрібно їсти, щоб отримувати гормони щастя: список нехитрих продуктів, щоб життя стало на радість.

Крім того, ми писали, не тільки алкоголь: які напої погано впливають на роботу печінки – варто відмовитись, щоб не ризикувати.