Багато людей мріють залишатися молодими та красивими якомога довше, але час нещадний. Також є шкідливі звички, які прискорюють процес старіння, і ми їх повторюємо щодня.

Кожен по-своєму намагається наздогнати вічну молодість. Є чимало косметологічних процедур і спорт, але все це марно, якщо ви щодня повторюєте одні й самі помилки.

старіння, shutterstock
старіння, shutterstock

Цукор, алкоголь та куріння

Така трійця дуже погано впливає на шкіру, і це очевидно для багатьох. Через регулярне споживання зазначених продуктів та куріння, зокрема, порушується вироблення колагену та циркуляція крові, а шкіра зневоднюється. Наслідки цих процесів одразу кидаються у вічі - деформація і зморшки, почервоніння, набряки та судинна сітка.

Сон

Для будь-якого організму, молодого чи зрілого, дуже важливо якісно відпочивати. Під час цього всі системи відновлюються, включаючи клітини шкіри, а при нестачі сну їхня робота переривається.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Сон, фото modniy
Сон, фото modniy

Сонце

Ультрафіолетове випромінювання сонця, яке також використовують у соляріях, може не тільки підвищити ризик розвитку раку шкіри, а й сприяти її старінню. Крім зморшок, ще можуть з'явитися ластовиння і пігментація. Слід регулярно і будь-якої пори року використовувати засоби для захисту від сонця.

Стрес

Хронічний стрес - це швидкий спосіб зістарити та зіпсувати шкіру. Цей процес впливає на появу різних запалень, і навіть викликає зневоднення і знебарвлює її.

Стрес, фото forbes
Стрес, фото forbes

Нагадаємо, що відчувають люди з непереносимістю алкоголю.

Раніше ми писали, які напої погано впливають на роботу печінки.