Нерідко на сніданок ми їмо молочні продукти, адже це доступні джерела білка та кальцію, які дуже потрібні організму. Але проблема в тому, що така їжа може бути шкідливою для деяких людей.

Про всі переваги та недоліки молочних продуктів розповіла лікар-дієтолог, терапевт Світлана Поворознюк. Також вона дала цінні рекомендації щодо того, в який час їх слід вживати.

Кисломолочка, фото laktonmilk
Кисломолочка, фото laktonmilk

Безумовно, молочка добре впливає на роботу організму, а користь в першу чергу полягає у вмісті поживних речовин у формі, що легко засвоюється. Кожен продукт із цієї категорії має свої властивості, але лікар попередила, що деяким людей вживання молочки лише нашкодить.

Незважаючи на те, що молочні продукти піднімають цукор у крові досить незначно, вони стимулюють сильну реакцію інсуліну. Але це питання викликає багато дискусій серед вчених та дієтологів.

"І кава з молоком навіть без цукру провокує постійні стрибки інсуліну", - стверджує лікар.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Кава з молоком, фото milkalliance
Кава з молоком, фото milkalliance

Нестача інсуліну тісно пов'язана з розвитком діабету, а надлишок провокує набір зайвої ваги, тому людям, які хочуть скинути зайві кілограми, потрібно їсти молочку в дуже помірних кількостях, а в деяких випадках зовсім виключити з раціону.

Лікар радить у першій половині дня вживати кефір, натуральний йогурт, сири. На сніданок можна з'їсти кисломолочний сир, але без меду та цукру, а з горіхами чи сухофруктами.

"Пам'ятайте, що кисломолочні продукти рекомендується вживати на сніданок і на обід, але не на вечерю", - підсумувала вона.

Сніданок, фото aif
Сніданок, фото aif

Нагадаємо, як легко позбутися неприємного нальоту в чашках

Раніше ми писали, як навчити дитину розпоряджатися грошима