Вже незабаром прийде весна, значно потеплішає, а це означає, що дачники повернуться до своєї улюбленої справи. Знову розпочнуться роботи в саду та на городі.

Цього разу українці дізнаються про всі хитрощі вирощування перцю.

Цей продукт багато хто хотів би бачити у себе на городі, щоб на ділянці було все домашнє, а головне - корисне.

Червоний перець. Фото: скрин відео
Червоний перець. Фото: скрин відео

Експерти розповіли деякі хитрощі у вирощуванні цього овочу.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Насамперед варто знати, що не варто заглиблювати перець у ґрунт, як томати, адже це їм тільки нашкодить. Якщо раптом сталося так, що розсада зацвіла та зав'язала плоди, то нічого страшного. Хлопці швидко приведуть його до тями. Після цього плоди починають інтенсивно зростати.

перець, скріншот з відео
перець, скріншот з відео

Обов'язково необхідно позбавитися всіх шкідників, щоб вони не нашкодили вашим майбутнім плодам. Варто відзначити також, що квітучі міжряддя коріандр і базилік можуть залучити до перцю комах-запилювачів. Також можна розкидати як приманку цих комах шкірки бананів та яблук.

Під час вегетації обріжте перці. В основному вкорочують пагони, що сильно витяглися, затінені гілочки всередині крони, і все тому що на них все одно нічого не виросте.

Якщо регулярно збирати врожай, це спонукає рослини формувати нові плоди. Чим частіше знімати врожай, тим він стає ряснішим.

Помідори та солодкий перець, фото: pixabay.com
Помідори та солодкий перець, фото: pixabay.com

Всі ці поради допоможуть вам виростити багато смачного овочу, який радуватиме як вас, так і всю вашу родину.

Нагадаємо, що часу залишилося дуже мало: які культури треба встигнути посіяти до кінця зими – поради городникам.

Раніше ми повідомляли, що троянди радуватимуть пишним цвітінням: як правильно обрізати та удобрювати королів саду.