Вже наприкінці зими городники вирішують, що вони вирощуватимуть на заміській ділянці чи своєму горді влітку. То ж заздалегідь готують ящики та ґрунт для розсади, а також сіють овочі, наприклад, перець, або квіти.

Проте часто попри всі докладені зусилля розсада сильно витягуються. На щастя існують прості правила, завдяки яким можна уникнути цієї поширеної проблеми.

Розсада, кадр з відео
Розсада, кадр з відео

Головні правила поливу розсади:

1. Врахуйте, якщо привчати сіянці від початку до мінімуму води, то рослини виростуть міцними. Водночас якщо їх поливати надто щедро, то розсада буде високою, але водночас зніженою та тонкою.

2. Дуже важливу роль відіграє температурний режим. То ж як тільки з'являться перші паростки, з розсади знімають плівку і переміщають у прохолодне (15-17°С), але добре освітлене місце. Це, як варіант, може бути вікно. Через 4-6 днів її повертають у тепле місце і потім підтримують температуру 20-25°С вдень і 16-18°С вночі.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Дуже важливо дотримуватися цих рекомендацій у перші дні життя рослин. Адже за дуже високих температур і вологості повітря розсада виростає занадто тендітною, а її коренева система буде слабкою.

Розсада. Фото: Youtube
Розсада. Фото: Youtube

Нагадаємо, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ

Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати