Городники почали підготовку до весни й, зокрема, вирощують розсаду для подальшої висадки на дачі чи у теплиці. Та при цьому важливо дотримуватися основних правил, щоб отримати хороший урожай.

Досвідчені дачники поділилися своїми секретами, розповівши про вирощування гарного перцю в домашніх умовах. Вони відзначають, що це процес потребує правильної підготовки та дотримання основних правил з догляду за розсадою. Зокрема, вони розповіли, якою має бути температура і як підживити саджанці для росту.

Стосовно пікіровки - процедури, за якою виділяють кінчик центрального кореня рослин - то перці її не потребують. Її виконують під час розсадження сіянців перцю, томатів, баклажанів, капусти, оскільки коренева система відновлюється досить повільними темпами.

Розсада перців, фото з Телеграм
Розсада перців, фото з Телеграм

Перець найкраще сіяти одразу в окремі стаканчики по дві насінини в кожен. Для цього рекомендується місткість розміром 0,5 л). А через деякий час слабкі рослини слід видалити.

Популярні новини зараз
Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Врахуйте, що для "дружніх" та рівномірних сходів температура ґрунту до їхньої появи має бути приблизно 25-30 градусів, а сам ґрунт у цей час - постійно зволожений. Коли з'являться численні сходи на стадії добре розвиненої сім'ядолі слід знизити температуру до 15-18 градусів на 1-2 доби.

Надалі оптимальну температуру рекомендується підтримувати в межах 22-25 градусів. У випадку, якщо не приділити достатньої уваги температурному режиму, всі старання можуть виявитися марними.

вирощування перцю, скріншот з відео
вирощування перцю, скріншот з відео

Нагадаємо, які правила виходу на пенсію діятимуть у 2023 році: пояснення ПФУ

Як повідомляв "Знай.ua", яку довідку потрібно подати у 2023 для нарахування пенсії: необхідна у двох випадках

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили про нововведення стосовно виготовлення паспорта: що потрібно знати