У світі багато поціновувачів кави, які п'ють цей ароматний і бадьорий напій щодня. Однак не всі знають, що він може перетворитися на справжню отруту для організму. Коли кава стає небезпечною, пише Eat this, not that!.

Вчені провели дослідження, в якому взяли участь 1180 дорослих віком від 18 до 45 років та встановили, що споживання кави може спровокувати проблеми з нирками.

Кава. Фото: скрін youtube
Кава. Фото: скрін youtube

У ході експерименту експерти виявили, що певний варіант гена CYP1A2 був приблизно у половини учасників. Це означає, що їхній організм метаболізує кофеїн повільніше, ніж у інших людей. Саме в цій категорії людей майже втричі більше шансів зіткнутися з дисфункцією нирок.

Кава. Фото: скрін youtube
Кава. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Вчені наголосили, що проблеми з нирками можуть виявитися, якщо випивати щодня від трьох чашок кави. Трохи обмеживши споживання напою, можна убезпечити себе від таких проблем.

Варто зазначити, що кофеїн, який міститься в цьому напої, може і позитивно впливати на організм, зокрема покращує роботу мозку, стимулює діяльність жовчного міхура та інше.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, які продукти не можна їсти в стані сп'яніння: улюблені закуски стають небезпечними для здоров'я.

Також наш портал інформував, що потрібно їсти, щоб отримувати гормони щастя: список нехитрих продуктів, щоб життя стало на радість.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не лише алкоголь: які напої погано впливають на роботу печінки – варто відмовитись, щоб не ризикувати.