У кожного з нас є свої процедури та звички у питанні гігієни, але не всі вони є правильними, а в деяких випадках навіть шкодять здоров'ю. Довгий список поповнило вмивання обличчя у душі.

Вмивати обличчя дуже важливо, з цим ніхто не сперечається, і робити це потрібно регулярно. Але йдеться саме про те, щоб підставляти обличчя під струмінь води під час прийняття душу.

Душ, скріншот з відео
Душ, скріншот з відео

Відомі дерматологи Хедлі Кінг та Рейчел Назарян із Schweiger Dermatology Group заявляють, що це дуже згубна звичка, і не рекомендують вмивати обличчя в душі.

Причина очевидна – гаряча вода, температуру якої найчастіше не контролюють, розширює кровоносні судини та капіляри. Через це поверхня сильно червоніє та погіршує шкіру, що хворіє на розацеа.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Догляд за шкірою, фото depositphotos
Догляд за шкірою, фото depositphotos

Крім того, судини під впливом високої температури пошкоджуються і розширюються, а при тривалому контакті з водою шкіра може сильно висушитися, і тоді простим зволожуючим кремом не відбутися.

Дерматологи радять вмивати обличчя вже після душу, використовуючи звичні засоби, а витиратись краще індивідуальними паперовими рушниками.

Раніше ми писали про те, чому шкіра старіє передчасно: названо несподівані причини, яких слід уникати

Як повідомляв Знай.ua, корисний продукт стає отрутою: кому не можна їсти сир - пояснення лікаря

Також портал Знай.ua писав, що коштує копійки, а ефект "вау": як зволожити і освітлити шкіру під очима натуральним засобом.