Лікар-нутриціолог Оксана Скиталінська вирішила поділитися інформацією про колосальну користь деяких "простих" страв на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Зокрема, вона згадала, як кажуть шведи про оселедець... нібито після вживання цієї риби та лікарі не потрібні.

Оселедець. Фото: скрін youtube
Оселедець. Фото: скрін youtube

Незважаючи на те, що у світі харчування є багато трендів, що рекламують суперздорову їжу, проста їжа може бути дуже корисною для нашого тіла і смачною для нашого неба. Зокрема, варена картопля "у мундирі", охолоджена до кімнатної температури, дуже корисна для організму, оскільки містить резистентний крохмаль, який є повільним вуглеводом і не підвищує рівень цукру в крові. Крім того, картопля містить усі 20 амінокислот.

Картопля в мундирі, фото kartofan
Картопля в мундирі, фото kartofan

Для доповнення раціону можна додати жирну рибу, наприклад оселедець або скумбрію, що містять білок, таурин, жирні кислоти омега-3, холін і йод, корисні для організму. Салат з капусти (свіжої або квашеної), буряком та морквою містить речовини, які сприяють нормальному циклу всіх фаз детоксикації.

Ну а на десерт можна взяти чорні ягоди, що містять поліфеноли, а разом із кавою їхній ефект збільшується.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, в Україні намічається серйозна овочева "криза": ціни зростають, а запасів та імпорту все менше

Як повідомляв "Знай.uа", такої картоплі ви ще не готували: швидкий рецепт ідеальної страви

Знай.ua писав, смачні котлети з булгура, які нітрохи не поступаються м'ясним: як легко урізноманітнити пісне меню