Є речі, на які багато людей просто не звертають уваги. Наприклад, як часто потрібно міняти домашні капці, а також, чи є якісь правила догляду за ними. Насправді, це важлива деталь, і якщо її не враховувати, можуть виникнути серйозні проблеми зі здоров'ям.

Спровокувати різні хвороби та грибок може не тільки недбалість щодо правил особистої гігієни, але ще й довге носіння одних домашніх капців. Ситуацію посилюють ненатуральні матеріали даного взуття та погана вентиляція.

Домашні капці, фото into-sana
Домашні капці, фото into-sana

Капці зі штучного хутра або тканин потрібно частіше прати, щоб уберегтися від хвороб стоп та нігтів. За рекомендаціями лікаря їх потрібно дезінфікувати щотижня спеціальними розчинами або прати з содою.

А ось міняти домашні капці слід кожні 3 місяці. Ось поради щодо догляду за ними:

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще
  • перед пранням капці обробляються миючим розчином вручну
  • прати їх потрібно у спеціальному мішечку або наволочці, при температурі не вище 30-40 градусів
  • обирайте режим "Ручне прання" та вимкніть функцію віджиму
  • Прополоскати капці краще двічі

Прання домашніх капців, фото vpravda
Прання домашніх капців, фото vpravda

Також є один забобон, виходячи з якого потрібно частіше міняти капці. Наші пращури вважали, що вони притягують неприємності та хвороби.

Раніше ми писали про те, як відновити шкіру рук після зимового морозу.

Як повідомляв Знай.ua, ще рано "ставити хрест" на одязі: як вивести жуйку за допомогою одного пальця - унікальний лайфхак

Також портал Знай.ua писав, що Джей Ло та Селена Гомес схвалюють: який манікюр вважається найстильнішим навесні-2023.