У народі прийнято вважати, що павутиння в будинку до благополуччя і грошей, проте про чистоту все ж таки варто пам'ятати. Прибирання бажано проводити регулярно, навіть у найвіддаленіших куточках житла, адже саме там павуки залишають свої сіті.

Є люди, які вірять у народні прикмети або просто не звертають уваги на скупчення цих тонких сіток. Все ж таки, це не означає, що не потрібно прибирати в будинку і чекати, поки павуки обов'язують все павутиною.

Господиня в будинку, фото zbk
Господиня в будинку, фото zbk

Окрім пилососа і віника, є ще декілька способів, які допоможуть ефективно і швидко позбутися павутиння.

Аерозолі від комах

Такі засоби спеціально створені для боротьби із комахами. Використовувати їх просто: розпиліть аерозоль на плінтуси, по кутах, на дверні та віконні укоси. Так як він може бути токсичний, не забувайте про захист - рукавички і маску, а також провітріть приміщення.

Ефірні масла

Різкі запахи відлякують павуків. Найкраще підійдуть олії перцевої м'яти, евкаліпту або чайного дерева. Необхідно розвести 10-15 крапель ефірної олії на 1 л чистої води. Налити в пульверизатор і обробити місця, де може бути павутиння.

Оцет

Це згубний засіб для павуків. Оцет потрібно змішати у рівних пропорціях із водою. Розчин перелити у пульверизатор і обробити всі місця, що ми вже перераховували вище. Також оцет можна розлити у невеликі кришки від пластикових пляшок та розставити у кутах кімнат. Таким чином павуки покинуть ваше житло, хай і недобровільно.