Кава тонізує, бадьорить, покращує концентрацію за рахунок кофеїну, що міститься в ньому, так що з одного боку, почати свій день з чашки цього напою - хороша ідея. Але суперечки про його шкоду та користь не вщухають вже довгий час.

Декілька звичок, пов'язаних із вживанням кави, дійсно погано впливають на здоров'я, так що любителям бадьорого напою рекомендується відмовитися від них.

Кава. Фото: скрін youtube
Кава. Фото: скрін youtube

Кава замість сніданку

Сніданок в принципі вкрай небажано пропускати, а якщо цей прийом їжі зовсім замінити на каву, можна серйозно зашкодити організму. Він навантажує жовчний міхур та шлунок, а також дратує слизову. Крім іншого, кава натще може стати причиною появи та загострення гастриту та виразки шлунка.

Кава з цукром

Думки про те, чи корисне таке поєднання, дуже розходяться. Але важливо пам'ятати, що цукор сам по собі повільно, але дуже впевнено вбиває організм. Зокрема, він вимиває вітаміни групи В, порушує баланс фосфору та кальцію, а також провокує проблеми з різними органами.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Цукор / фото: Pixabay
Цукор / фото: Pixabay

Мало води

Каву часто подають із водою, щоб освіжити смакові рецептори. Однак вона здатна не лише на це. Вода також допоможе уберегти зубну емаль від характерного, жовтого нальоту, а ще захистить серцево-судинну систему від великих навантажень і запобігатиме зневодненню.

Раніше ми писали про те, що від оселедця під шубою доведеться відмовитись: як цей вид риби може нашкодити організму

Як повідомляв Знай.ua, проста пряність сповнена сюрпризів: яку користь принесе лавровий лист, залишений під подушкою