Попри те, що фольга захищає продукти від вологості та дозволяє довше зберегти їх свіжість та смак, не всі продукти можна зберігати таким чином.

Можливо ви вже помічали, що іноді продукти, які зберігаються у фользі, втрачають свій привабливий вигляд, покриваються плямами та виглядають неапетитно. То ж візьміть до уваги писок, який допоможе розібратися в цьому питанні більш ґрунтовно.

Томати. Фото: Youtube
Томати. Фото: Youtube

Які продукти не можна зберігати у фользі:

1. Томати та цитрусові. Не варто використовувати фольгу для зберігання продуктів, до складу яких входять кислоти. Зокрема, мова йде про цитрусові, а також страви з оцтом або томатним соусом.

2. Кислі продукти. Оскільки кислота взаємодіє з алюмінієм і руйнує фольгу, частинки металу проникають у їжу та змінюють її смак. На деяких продуктах ви можете помітити білясті плями – це алюмінієві солі. Вони хоча й не становлять небезпеки для організму людини, але такі продукти виглядають неапетитно.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

3. Теплі продукти. Запам'ятайте це важливе правило, що ніколи не можна обгортати фольгою продукти, які не охолонули! У випадку, якщо проігнорувати це правило, є ризик потрапляння алюмінію в організм.

Ціни на цитрусові. Фото: скрін youtube
Ціни на цитрусові. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат

Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму

Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі