Щодня ми користуємося мийкою на кухні, проте не завжди замислюємося над тим, що з того, що ми зливаємо туди, може стати причиною забруднення труб.

Це відбувається, якщо ви зливаєте в них все, що завгодно, від лушпиння овочів до підгузків... в унітаз.

Як відмити раковину. Фото: скрін youtube
Як відмити раковину. Фото: скрін youtube

Це може призвести до порушення роботи очисних споруд та навіть забруднення води у річках та озерах. Тому потрібно позбавитися звички використовувати каналізацію як урну. Важливо дотримуватись певних правил, будучи свідомим громадянином.

Наприклад, треба забути про те, щоб у раковину зливати жир, борошно, макарони, рис та інші клейкі предмети, тому що вони можуть створити проблеми у каналізаційній системі.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Очищення раковини, фото kitchendecorium
Очищення раковини, фото kitchendecorium

Чому не можна зливати жир? Він охолоне і стане твердим, липким, що спричиняє важкі наслідки. А ще важливо забути про те, щоб викидати в раковину кісточки із фруктів та насіння.

Крім цього, українці примудряються зливати в каналізацію не лише харчові відходи, а й побутові - ватяні диски, паперові рушники, шматочки газет, котячі відходи, сигаретні фільтри та багато іншого. Правильна утилізація харчових відходів допоможе підтримувати чистоту труб та водойм.

Нагадаємо, борода та щетина зачекають: як ефективно відмити кухонну плиту за допомогою піни для гоління

Як повідомляв "Знай.uа", не мучиться з вантузом: як прочистити засмічення в каналізаційній трубі за допомогою соди, оцту та солі

Знай.ua писав, за доставку газу платити чи ні? Українцям пояснили, хто має право забути про додаткові квитанції