У житті бувають різні несподіванки і часом можна випадково зіпсувати улюблений одяг, наприклад, малюючи разом із дитиною фломастерами або працюючи з маркером. На перший погляд, здається, що такі сліди ставлять хрест на речах, проте є хитрощі, які допоможуть врятувати улюблене вбрання.

Забрати сліди від фломастерів або маркера з одягу можна кількома способами і в більшості випадків потрібні кошти знайдуться вдома.

Відчистити пляму. Фото: Youtube
Відчистити пляму. Фото: Youtube

Спосіб №1

Найпростіший вихід, якщо на одязі залишилися сліди від маркера чи фломастера – використовувати звичайний спирт. На забруднене місце наноситься трохи спирту та протирається м'якою ганчіркою. Якщо сліди сильно вбралися в тканину, то можна додати до спирту трохи соди для більшої ефективності.

Спосіб №2

У боротьбі з плямами від фломастерів чи маркера можна використовувати зубну пасту. Вона наноситься на проблемну ділянку одягу, а потім ретельно розтирається та промивається водою.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Прання одягу, скріншот з відео
Прання одягу, скріншот з відео

У випадку з деякими забрудненнями ці методи можуть бути не дуже ефективними, тому можна ще використовувати рідкий засіб для виведення плям, що містить ацетон або розчинник. Застосовувати ці методи слід обережно, адже ризик пошкодити тканину.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як правильно прати чорний одяг: секрет, який поверне насиченість вашим речам.

Також наш портал інформував, не поспішайте купувати нову: як врятувати каструлю, що пригоріла, бюджетні та ефективні способи.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, рятуємо улюблений одяг від слідів праски за допомогою цибулі та оцту: секретний лайфхак для господарок.