Яйця містять велику кількість харчового холестерину, високий рівень якого у крові підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Вчені вирішили розвіяти поширену думку стосовно того, що споживання яєць значно підвищує рівень холестерину. Адже згідно з останніми науковими даними споживання яєць не впливає на рівень холестерину у сироватці крові.

Видання "Eat this, not that!" зазначає, що вчені не знайшли доказів того, що харчовий холестерин відіграє роль у розвитку серцево-судинних захворювань. Адже дослідження не показало зростання ризику захворювань навіть серед здорових людей, які їли яйця щодня.

варені яйця
варені яйця

Вчені пояснюють, що у кожному яєчному жовтку міститься близько 200 мг холестерину. Проте щодня можна з'їдати кілька яєць і залишатися цілком здоровою людиною. Фахівці пояснюють, що 80% холестерину виробляється самим організмом людини, переважно печінкою. І лише решта 20% надходять з їжею.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Вони відзначають, що холестерин – найважливіший будівельний матеріал для клітинних мембран, він необхідний організму вироблення вітаміну D і таких гормонів, як тестостерон і естроген. Холестерин ліпопротеїнів із низькою щільністю заведено називати шкідливим.

яйця
яйця

Крім власного холестерину, організм отримує його через споживання м'яса, креветок, яєць, сиру та вершкового масла. Водночас дослідники закликають обмежити споживання насичених жирів, які можуть вести до підвищення ризику розвитку серцево-судинних захворювань. Адже їжа, що містить насичені жири, збільшує рівень поганого холестерину.

Більшість із них штучного походження – їх можна знайти у великій кількості в маргарині, чипсах, всяких закусках та деяких смажених та спечених продуктах, пончиках та тістечках. Водночас за словами фахівців саме яйця та креветки є єдиною їжею з високим вмістом холестерину, у якій мало насичених жирів.

Креветки
Креветки

Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат

Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму

Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі