Вважається, що принісши додому з магазину м'ясо, перед приготуванням його потрібно обов'язково промити. Проте цього робити не варто, адже це може зашкодити здоров'ю.

Таку заяву зробила нутриціолог Ольга Дорош в Instagram., вона також детально пояснила причини. Вона пояснює, що сире м'ясо може містити шкідливі бактерії, такі як Salmonella, Listeria, Campylobacter і E. coli. Відповідно усе, до чого торкнеться сире м'ясо, наприклад, інші продукти та посуд, може заразитися цими бактеріями.

То ж у разі, якщо ви миєте м'ясо під краном, розбризкування води може перенести хвороботворні мікроорганізми в раковину. То ж миття пакованого сирого м’яса не є ефективним способом боротьби з бактеріями й може підвищити ймовірність харчового отруєння.

М'ясо, фото korrespondent
М'ясо, фото korrespondent

А після миття м'яса, усі поверхні, які контактували з ним, потрібно вимити гарячою водою з милом, промити, а потім висушити. Крім того, Якщо ви готуєте м’ясо, добре вимийте руки після роботи з ним. Робіть це як мінімум 20 секунд.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Так само не потрібно мити м'ясо перед заморожуванням. Адже таким чином може зрости ризик перехресного зараження, як і перед приготуванням. Коли м'ясо знову розморозиться, його приготування все одно вб’є всі бактерії, відзначає фахівчиня.

У випадку, якщо м'ясо все ж треба промити, робіть це у глибокій посудині якомога далі від раковини та їжі. Але магазинне м'ясо і птицю мити не варто. Разом з тим ні засолювання м'яса, ні вимочування в солі та лимонному соці, ніяк не вбиває бактерії.

М'ясо, скріншот: YouTube
М'ясо, скріншот: YouTube

Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат

Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму

Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі