Серйозна небезпека ховається у багатьох засобах, які ми щодня використовуємо для вирішення побутових питань. Зокрема, у рідині для миття посуду. На полицях магазину дуже широкий вибір, і найчастіше купують те, що ефективно працює і не б'є по бюджету, але варто бути уважнішими.

Засоби для миття посуду завдають дуже багато шкоди здоров'ю. Докладніше про це розповіла нутриціологиня Тетяна Ярмошук. Вона наголосила, що згубну дію можна і не помітити.

Миття посуду, фото uborka
Миття посуду, фото uborka

Після миття на посуді найчастіше є залишки побутової хімії, адже змити весь засіб дуже важко. У результаті вони потрапляють в організм разом з їжею та напоями, і можна тільки уявити, який це удар по здоров'ю, до того ж щоденний.

Засоби для миття посуду виготовляють на основі хімічних речовин під назвою ПАВи. Вони створюють густу піну, яка змиває жир та залишки їжі навіть під холодною водою.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Побутова хімія, фото isoft
Побутова хімія, фото isoft

Токсини одразу наповнюють організм, у результаті відбувається отруєння та інтоксикація зсередини. При цьому їхню дію майже не можна відчути через мізерні дози, але регулярне попадання просто вбиває усі системи. Це може виявлятися у вигляді алергії, різних хвороб та симптомів.

Щоб мінімізувати шкоду, можна використовувати господарське мило, соду, лимонну кислоту та оцет. Їхній вплив буде не такий жорстокий, як у побутової хімії.

Нагадаємо, від яких звичок варто відмовитися любителям кави

Раніше ми писали про те, що ніколи не зберігайте ці продукти у фользі: небезпечний список