Господарі помічають будь-які зміни, що відбуваються з їхніми домашніми тваринами. Іноді вони можуть бути неприємними, такими як запах з пащі. Є різні ступені інтенсивності сморіду і найчастіше це говорить про наявність захворювання, попереджують ветеринари.

Іноді запах з пащі улюбленця може бути просто нестерпним, віддавати гнилістю, кислим, ацетоном або аміаком. Це чіткий сигнал, що його потрібно привезти до фахівця на огляд.

Скрін, відео YouTube кішка
Скрін, відео YouTube кішка

Ветеринари виділяють декілька причин появи неприємного запаху. Це може бути пов'язано зі стоматологічними проблемами - зубний камінь або наліт, запалення ясен, пульпи, зуби, що хитаються, карієс, галітоз і багато іншого.

Також це можуть бути "побочки" через захворювання травної системи чи внутрішніх органів. У другому випадку йдеться про нирки, серце, діабет, зараження паразитами, онкологічні новоутворення.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Прийом у ветеринара. Фото: скрін youtube
Прийом у ветеринара. Фото: скрін youtube

Ветеринар Ілона Кандилян порадила звернути увагу на запах, а також використовувати корми, які сприяють очищенню зубів та перешкоджають розвитку зубного каменю. Важливо вчасно робити вакцинацію та дегельмінтизацію, відвідувати спеціалістів.

Часта причина запаху з пащі - погана гігієна ротової порожнини кішки. Щоб вирішити проблему, можна чистити зубки, але лише з використанням ветеринарних паст.

Нагадаємо, ніколи не пригощайте цим свого улюбленця: яка звична нам їжа може занапастити кота

Раніше ми писали, позбутися запаху і не створити дискомфорт улюбленцю: чим краще мити котячий туалет