Досвідчені господині знають, наскільки рис універсальний, а використовувати його можна не лише у кулінарії. Ця крупа славиться своїми вологопоглинаючими властивостями і не тільки, тому дуже корисна в побуті.

Є декілька цікавих застосувань рису, про частину з них багато людей навіть не здогадуються. Плюс у тому, що крупа є майже у кожного в будинку, а в магазині коштує не так вже й дорого.

Крупа, рис: фото recetin
Крупа, рис: фото recetin

Допоможе фруктам дозріти

Якщо залишити плоди біля рису, вони стануть стиглими набагато швидше. Інструкція дуже проста: крупу насипають у тарілку, а зверху залишають фрукт та прикривають рушником. За декілька годин, максимум добу, він стане стиглим та смачним.

Врятує телефон

Рис дуже ефективно поглинає вологу, тому це ідеальний засіб, якщо ви впустили у воду або намочили телефон. Необхідно витягнути батарею і покласти її в склянку з крупою, а вже на ранок вона має знову заробити.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Телефон, фото grozny
Телефон, фото grozny

Заточить леза

Йдеться про побутову техніку із лезами. Наприклад, блендер. Згодом він може гірше подрібнювати продукти, а нові леза коштують доволі дорого. Рис продовжить його термін служби. Крупу слід насипати в миску, опустити блендер і увімкнути.

Раніше ми писали про те, як повернути білим кросівкам ідеальний вигляд: знадобиться лише один "секретний" інгредієнт

Як повідомляв Знай.ua, "рецепт" сяючої сковорідки: як врятувати посуд, що пригорів, без застосування побутової хімії.

Також портал Знай.ua писав, що за недбалість чи незнання доведеться "заплатити" здоров'ям: як часто потрібно прати і міняти домашні капці