Кухонна дошка активно використовується при приготуванні страв і вбирає різні запахи, жир і багато іншого. Також на ній є всі необхідні умови для розвитку бактерій, тому дуже важливо вміти правильно мити кухонний аксесуар. Корисними порадами поділилася фуд-блогер Наталія Мазурик у telegram.

Якщо на кухонній дощечці обробити, наприклад рибу, то на ній залишиться не дуже приємний запах, який може протриматися досить тривалий час. Втім, його можна швидко прибрати.

Як очистити кухонну дошку. Фото: скрін youtube
Як очистити кухонну дошку. Фото: скрін youtube

Як прибрати запах з обробної дошки

Беремо кухонну дощечку та натираємо її лимоном чи апельсином. Залишаємо на деякий час, а потім промиваємо її водою. Далі змішуємо столову ложку соди з чайною ложкою води і наносимо розчин, що вийшов, на дощечку. Чекаємо поки що все висохне, а потім змиваємо водою. Заключний етап: натираємо яблуко та наносимо на дошку на 10 хвилин.

Як очистити кухонну дошку. Фото: скрін youtube
Як очистити кухонну дошку. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Як позбутися бактерій на кухонній дошці

Нанести на обробну дошку оцет 6%, потім перекис водню 3% і залишити на 15 хвилин. Після цього змити все водою та нанести хлоргексидин на 10 хвилин. Потім змиваємо все і насипаємо невеликим шаром сіль, а зверху втираємо лимон, щоб сіль увібралася. Змиваємо і готове.

Раніше портал Знай повідомляв, як відмити дзеркало до блиску, не купуючи дорогої хімії: потрібні кошти знайдуться на кухні у будь-якої господині.

Також наш портал інформував, не поспішайте купувати нову: як врятувати каструлю, що пригоріла, бюджетні та ефективні способи.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, рятуємо улюблений одяг від слідів праски за допомогою цибулі та оцту: секретний лайфхак для господарок.