Багато людей страждають від хропіння, яке може призвести до порушення режиму сну та втоми. Втім, існують нескладні лайфхаки, які можуть допомогти зменшити або навіть усунути хропіння та забути про сон у берушах. Про це пише uaportal.

Існує цілий комплекс порад, які можуть допомогти у боротьбі з хропінням. Так, насамперед потрібно спробувати змінити позу для сну. Якщо спати на спині, то язик та інші м'які тканини у горлі відкидаються назад і перекривають дихальні шляхи, що провокує хропіння. Сон на боці сприяє тому, щоб дихальні шляхи були відкриті.

Сон. Фото: скрін youtube
Сон. Фото: скрін youtube

Перед сном не рекомендується вживати алкогольні напої, адже вони сильно розслаблюють м'язи горла, що призводить до хропіння. Ідеальним варіантом буде вживання спиртного за чотири години до сну.

Причиною гучного хропіння може стати пересихання дихальних шляхів під час сну. Тому, якщо в приміщенні сухе повітря, слід використовувати зволожувач повітря.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Сон. Фото: скрін youtube
Сон. Фото: скрін youtube

Крім того, під час сну можна використовувати назальні смужки, які м'яко піднімають кожну ніздрю, забезпечуючи більший потік повітря через них і запобігають хропінню.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "викрадачі" сну: які продукти не варто їсти на ніч, навіть якщо дуже хочеться.

Також наш портал інформував, що "безпечна" норма алкоголю: лікар-нарколог розповіла, скільки можна випити, щоб не нашкодити здоров'ю.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, бадьорять не гірше за кофеїн: які продукти потрібно їсти вранці, щоб подолати втому і повернути енергію.